Evde Bakım Hizmetleri - Türkiye Kas Hastalıkları Derneği-KASDER

Kas Hastalarına ve KamuoyunaÜye ve Gönül Dostlarımızın Dikkatine!Bir Farkındalık ve Yardım Projesi1 FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN SENDE 1 ADIM AT!Tut Elimi Projesine Destek Olurmusunuz?2.nci “Engelsiz Bir Dünya İçin Benim Fikrim” YarışmasıSMA'LI ÇOCUKLARI YAŞATMAK İÇİN LÜTFEN SES VERİN !

Evde Bakım Hizmetleri

evde-bakm-hizmeti-3Yatağa Bağımlı Hastalar İçin Evde Bakım Hizmetleri

İşbirliği yapılan kurumlar:
Oxford Üniversitesi
Londra Üniversitesi
ALS/MND (Uluslararası Amyotropic Lateral Sclerosis Dernekleri Birliği)
İstanbul Üniversitesi
Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Bakırköy Belediyesi
Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi

2008 yılında İstanbul Büyükşehir ve Bakırköy Belediyesi desteği ve işbirliği ile öncelikle ALS/MND tanılı hastalarına Evde Bakım Hizmeti yürütülmüştür.
Proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi tarafından sağlanan üçer, Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi’nden de sağlanan bir hemşireye, 6-12 Ekim 2008 tarihleri arasında Oxford ve Londra Üniversiteleri’nden, akademisyen hemşireler tarafından “Evde Bakım” eğitimleri verilmiştir.

evde-bakm-hizmeti-1Yatağa bağımlı ALS hastalarına kursu başarıyla tamamlayan sağlık personeli tarafından bir süre Evde Bakım hizmeti verilmiş, ancak belediye personel desteğinin sınırlı olması nedeniyle, istenilen ve hedeflenen düzeyde olamamıştır.

Öncelikli hizmetlerden olan evde bakım hizmeti için Aralık 2009 tarihinde İstanbul Üniversite Rektörlüğüyle görüşme yapılmış ve bunun sonucunda da İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakülteleri ve Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu işbirliği ile 10 hemşire görevlendirilmiştir.

Bu konudaki çalışmalar çok yeni olup proje geliştirme toplantıları devam etmektedir.

Gecen ay Mart 2017 Gelecek ay
week 9 1 2 3 4 5