radyo dinle radyo dinle radyo dinle
istanbul izmir evden eve nakliyat istanbul ankara evden eve nakliyat şehirlerarası evden eve nakliyat eşya depolama evden eve nakliyat evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve istanbul nakliyat firmaları
 Evde Bakım Hizmetleri - NEUROMUSCULAR DISORDERS ASSOCIATION OF TURKEY-KASDER

Atlas On-Line'ne Sonsuz TeşekkürlerKasder Microsoft Yurttaşlık Programı'na Dahil OlduBilgilendirme Seminerinin İlki GerçekleştiDüşler Akademisi, Düşleri Gerçekleştiriyor13. Uluslararası Nöromüsküler Hastalıklar Kongresinden YeniliklerİÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ToplantısındaydıkSevdiklerinizle Nice Bayramlar Geçirmenizi Dileriz...
Kas Hastalarına ve KamuoyunaÜye ve Gönül Dostlarımızın Dikkatine!İEO ile KASDER'in Ortak DuyurusuOnline Psikolojik Destek ProjesiFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemiz Hizmetinize GirmiştirEngelsiz Hayata Pedal Çevirmek İstermisin?Duchenne Hastaları İçin Yeni Bir Gelişme...Kas Hastalıkları Bilgilendirme Semineri (2)7. Nöropsikiyatri Günleri & 100. Yıl Sempozyumu
Fizyoterapi HizmetlerimizEl Becerileri EdindirmeUlaşım DesteğiOnline Psikoloji DesteğiDerneğimiz Uluslararası KongrelerdeMesleki RehabilitasyonEvde Bakım Hizmetleri Sosyal Etkinlikler

Evde Bakım Hizmetleri

evde-bakm-hizmeti-3Yatağa Bağımlı Hastalar İçin Evde Bakım Hizmetleri

İşbirliği yapılan kurumlar:
Oxford Üniversitesi
Londra Üniversitesi
ALS/MND (Uluslararası Amyotropic Lateral Sclerosis Dernekleri Birliği)
İstanbul Üniversitesi
Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Bakırköy Belediyesi
Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi

2008 yılında İstanbul Büyükşehir ve Bakırköy Belediyesi desteği ve işbirliği ile öncelikle ALS/MND tanılı hastalarına Evde Bakım Hizmeti yürütülmüştür.
Proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi tarafından sağlanan üçer, Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi’nden de sağlanan bir hemşireye, 6-12 Ekim 2008 tarihleri arasında Oxford ve Londra Üniversiteleri’nden, akademisyen hemşireler tarafından “Evde Bakım” eğitimleri verilmiştir.

evde-bakm-hizmeti-1Yatağa bağımlı ALS hastalarına kursu başarıyla tamamlayan sağlık personeli tarafından bir süre Evde Bakım hizmeti verilmiş, ancak belediye personel desteğinin sınırlı olması nedeniyle, istenilen ve hedeflenen düzeyde olamamıştır.

Öncelikli hizmetlerden olan evde bakım hizmeti için Aralık 2009 tarihinde İstanbul Üniversite Rektörlüğüyle görüşme yapılmış ve bunun sonucunda da İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakülteleri ve Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu işbirliği ile 10 hemşire görevlendirilmiştir.

Bu konudaki çalışmalar çok yeni olup proje geliştirme toplantıları devam etmektedir.

100_Altn_insan

Gecen ay Ekim 2014 Gelecek ay