Arama

KASDER Hakkında

TÜRKİYE KAS HASTALIKLARI DERNEĞİ, 1978 yılından itibaren kas hastası engelli bireylerin ve yakınlarının uluslararası sözleşmelerce korunan tüm temel insan haklarına erişebilecekleri ve engellilik alanında farkındalık oluşturma çalışmalarını sürdüren ve bu alanda faaliyet gösteren ilk sivil toplum kuruluşudur. Prof. Dr. Coşkun Özdemir öncülüğünde ve kuruluşunda destek veren Dr. Bahattin Yardımcı, Dr. Yıldırım Aktuna, Fahri Özden, Nilgün Kuran, Dr. Halil A. İdrisoğlu, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Hasan Bilecikli, Havva Arslan ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan bulunmaktadır.

 

KASDER türü 700’ü geçen ve çoğu genetik kökenli olan nöromüsküler hastalıklarla tanı ve tedavilerine yönelik gelişmeler hakkında toplumu bilinçlendiren, hak temelli ve kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu olarak kas hastası bireylere burs ödeneği, tıbbi ve medikal cihaz yardımı, psiko-sosyal destek, sanatsal ve sosyal etkinlikler, uzman buluşmaları ile de savunu ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. 

 

1978 yılından itibaren çıktığımız bu yolda çalışanlarımız, destekçilerimiz ve gönüllülerimiz ile kas hastalığına sahip bireylerin yaşam kalitesinin yükselmesini ve toplumsal haklara eşit erişimini destekleyen faaliyetlerde bulunuyoruz. Genel merkezimiz İstanbul’da olup Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep illeri olmak üzere toplam dört şubeye sahiptir.

 

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği aynı zamanda Treat NMD, İnternational Alliance Of Als/Mnd Associations/ World Alliance of Neuromuscular Disorder Associations (WANDA)/ European Alliance of Neuromuscular Disorders Associations (EMDA), Adım Adım, Açık Açık, Engelli Çocuk Hakları Ağı, Nadir Hastalıklar Ağı’nın da bulunduğu ulusal ve uluslararası sivil toplum platformlarına üyedir.

 

KAMU YARARINA DERNEK STATÜSÜ
KASDER, Bakanlar Kurulu’nun 08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı kararıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsünü almaya hak kazanmış bir sosyal fayda kuruluşudur. (Belgeyi buradan görüntüleyebilirsiniz)

 

İZİNSİZ YARDIM TOPLAMA HAKKI
KASDER’e 2004 yılında ise 16.07.2004 tarih ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6. maddesi gereği İzinsiz Yardım Toplama hakkı tanınmıştır. (Belgeyi buradan görüntüleyebilirsiniz)

 

İletişim için sayfanın aşağısında bulunan hızlı iletişim formundan ya da genel merkezimizin telefon numarası, e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.  

• İletişim Formu

E-posta: info@kasder.org.tr

Tel: +90 212 663 65 53 

 

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın
Bağış