Arama

Birlikte Mümkün Projesi

Roche’un, Türkiye’nin SMA (Spinal Müsküler Atrofi) alanındaki üç önemli derneği SMA Benimle Yürü, SMA Hastalığı ile Mücadele ve KASDER’in desteğiyle hayata geçirdiği Birlikte Mümkün projesi, SMA ile mücadelenin, STK’lar, üniversiteler, hekimler ve endüstrinin birlikte hareket ederek ortaya koyduğu yenilikçi çözümlerle mümkün olduğunun altını çiziyor. Projenin nihai hedefi ise Türkiye’de başlatılacak önleyici programlar sayesinde SMA hastalığının toplumsal yükünü en aza indirmek.

.

Roche İlaç Türkiye, tüm hasta yolculuğu boyunca, hasta ile yakınlarının ihtiyaçlarını karşılama yaklaşımıyla, sağlık sistemini desteklemek ve uzun dönemli bir paydaş olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Roche, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığı konusunda da SMA’nın önlenebilir bir hastalık olduğunun bilinciyle, bu alanda emek veren kurum ve kuruluşları bir araya getiren yeni bir projeye imza atıyor.

.

SMA ile mücadelede tedavinin ötesinde, bütünleşik yaklaşımın öneminden yola çıkarak SMA’nın önlenebilir bir hastalık olduğunun bilinciyle oluşturulan Birlikte Mümkün projesinde, önleyici tarama programları, evlilik öncesi testlerin farkındalığı ve bunların yaygınlaştırılması için derneklerin sahip olduğu engin bilgiler ve güçlü iletişim ağları ile ortaklaşa çalışılacak. Proje, bu amacın yanı sıra, SMA’nın doğru aksiyonlarla önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, doğru bilginin topluma daha fazla ulaşması konusunda destek verecek. Platform, SMA hastalığının doğru tanınması için uzman görüşlerini, fizyoterapi, psikolojik destek gibi çözümleri bir araya getirip hastalık sürecinde hasta ve yakınlarının ihtiyacı olabilecek bilginin ve ihtiyacın teminini de sağlayacak.

Platform, SMA hastalığında uzman görüşlerini, fizyoterapi, psikolojik destek gibi çözümleri bir araya getirip hastalık sürecinde hasta ve yakınlarının ihtiyacı olabilecek bilginin ve ihtiyacın teminini sağlayacak.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın
Bağış